Продукти: (за 4 порции)
• 4 зелеви листа
• 150 г свинско месо от плешката
• 150 г телешко месо от плешката
• 50 г сланина
• 50 г ориз
• 1 парченце лук
• 3 с.л. олио
• 1 чушка
• 2-3 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Бланшираме зелевите листа също в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. Прекарваме двата вида месо през месомелачка.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в 1 с.л. олио. Смесваме го с каймата и ориза и прибавяме нарязаната на кубчета сланина, яйцето, подправки и сол на вкус. Омесваме добре и разпределяме плънката върху зелевите листа, които сме натрили със счукания чесън.
Свиваме сарми, нареждаме ги в тавичка, поръсваме останалото олио и печем в умерено загрята фурна, като по време на печенето обливаме сармите с топла вода и соса от печенето.
Поднасяме сармите студени като предястие.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...