Кулинарни рецепти » ШО ФРОА от пуйка

 ШО ФРОА от пуйка

Продукти:

• 6 филета от пуйка
• 5 ч.ч. пилешки бульон
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 ряпа
• 1 стрък праз
• 1 зелена салатка
• 1 парче целина
• 100 г краве масло
• 40 г брашно
• 15 г желатин
• половин връзка магданоз
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

За украса:

• 50 г черни маслини
• 4-5 чери доматчета
• 6 пера зелен лук

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и зелената част от праза на ситно, а ряпата и морковите нарязваме на ивички. Запържваме всичко в 1 с.л. масло. Заливаме с част от бульона, слагаме подправките и варим 20 мин на умерен огън.

Изпържваме филетата в половин пакетче краве масло, без да се зачервяват. После ги заливаме с бульон, който да ги покрие, и варим 20 мин на умерен огън. Изваждаме филетата от бульона и ги оставяме да изстинат.

Запържваме леко брашното в останалото масло, наливаме горещия бульон и варим при непрекъснато бъркане, докато започне да се сгъстява. Подправяме с черен пипер и сол, прибавяме желатина и оставяме соса да изстине.

Потапяме филетата няколко пъти в соса, така че да се покрият с глазура. Нареждаме ги като венец в голяма кръгла чиния, която сме застлали с листа от зелена салата.

В средата на чинията слагаме маслините на купчинка, а около тях нареждаме доматчетата, разрязани на половинки. Самите филета украсяваме с перата от лука и с разрязани на половинки маслини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало