Продукти:
• 300 г кренвирши
• 150 г синьо сирене
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. сметана
• 250 г руска салата
• 50 г зелени маслини, напълнени с бадемови ядки
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме сиренето на ситно и го разбъркваме с размекнатото масло и сметаната. Посоляваме и прибавяме черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Обелваме кренвиршите, разрязваме ги по дължина и с помощта на шприц ги пълним с приготвената смес.
Подреждаме напълнените кренвирши в плато върху канапе от руска салата и украсяваме с маслините и с магданозени клончета.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...