Продукти:
• 500 г картофи
• 6-7 с.л. майонеза
• 1 маринована камба
• 2-3 кисели краставички
• 200 г печено месо
• 50 г кашкавал
• 50 г сирене
• 2 глави лук
• 5-6 твърдо сварени яйца
• 200 г шпеков салам
• 2 сарфалада
• 3-4 мариновани моркова
• 6-8 гъбки
• зелена салата
• лимонов сок, олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, нарязваме ги на кубчета, поръсваме с черен пипер и ги смесваме с нарязания на тънки ивици лук и майонезата.
Оформяме картофите на купчинка по средата на широко плитко блюдо, а на върха на купчинката слагаме камбата, която сме напълнили с нарязан на кубчета кашкавал и натрошено сирене.
Около картофената купчинка нареждаме на венци нарязаните на филийки месо, яйца, салам и сарфалади. Гарнираме ордьовъра с гъбки, кисели краставички, зелена салата и моркови.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...