Продукти:
• 500 г картофи
• 6-7 с.л. майонеза
• 1 маринована камба
• 2-3 кисели краставички
• 200 г печено месо
• 50 г кашкавал
• 50 г сирене
• 2 глави лук
• 5-6 твърдо сварени яйца
• 200 г шпеков салам
• 2 сарфалада
• 3-4 мариновани моркова
• 6-8 гъбки
• зелена салата
• лимонов сок, олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, нарязваме ги на кубчета, поръсваме с черен пипер и ги смесваме с нарязания на тънки ивици лук и майонезата.
Оформяме картофите на купчинка по средата на широко плитко блюдо, а на върха на купчинката слагаме камбата, която сме напълнили с нарязан на кубчета кашкавал и натрошено сирене.
Около картофената купчинка нареждаме на венци нарязаните на филийки месо, яйца, салам и сарфалади. Гарнираме ордьовъра с гъбки, кисели краставички, зелена салата и моркови.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...