Кулинарни рецепти » Розови рибни рулца

 Розови рибни рулца

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филенца от хек
• 150 г моркови
• сокът от 1 лимон
• 4 пера от пресен лук
• 30-40 г грах от консерва
• 30 г сладка царевица
• 1 ч.л. сок от червено цвекло
• 1 ч.л. шампанско
• 1 ч.л. гликоза
• 20 г овесени ядки
• 20 г орехови ядки
• 1 к.ч. фъстъчено масло
• целина
• копър,магданоз
• мента, босилек
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме морковите, нарязваме ги на кубчета и ги задушаваме в част от маслото и съвсем малко вода.

Почистваме и измиваме рибните филенца. Посоляваме ги и ги напръскваме с лимонов сок. Прибавяме малко масло и вода, покриваме ги с фолио и ги запичаме и от двете страни. Оставяме готовите филенца да поизстинат и след това ги навиваме на цилиндърчета.

Нареждаме готовите рулца в чинийка и ги пълним със следната смес: Разбъркваме отцедените моркови заедно с царевицата, граха, ореховите и овесените ядки, които предварително сме попарили в подсолена вода, а след това сме ги отцедили. Подправяме на вкус с индийско орехче, наситнен копър, черен пипер и сол. Добавяме и малко масло, за да се слепят съставките.

Поливаме напълнените рулца с розов сос, който сме приготвили от цвекловия сок, шампанското, гликозата, червения и белия пипер и сол на вкус. Внимаваме да не залеем плънката. Хекът придобива приятен леко розов цвят.

Украсяваме с листенца от мента, босилек и целина. По желание можем да шприцоваме кисела сметана, мента или някакъв друг сос.

Вместо фъстъчено масло можем да използваме сусамено, маково или просто слънчогледово масло, в което сме запържили ядки, за да пуснат аромат.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало