Кулинарни рецепти » Розови рибни рулца

 Розови рибни рулца

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филенца от хек
• 150 г моркови
• сокът от 1 лимон
• 4 пера от пресен лук
• 30-40 г грах от консерва
• 30 г сладка царевица
• 1 ч.л. сок от червено цвекло
• 1 ч.л. шампанско
• 1 ч.л. гликоза
• 20 г овесени ядки
• 20 г орехови ядки
• 1 к.ч. фъстъчено масло
• целина
• копър,магданоз
• мента, босилек
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме морковите, нарязваме ги на кубчета и ги задушаваме в част от маслото и съвсем малко вода.

Почистваме и измиваме рибните филенца. Посоляваме ги и ги напръскваме с лимонов сок. Прибавяме малко масло и вода, покриваме ги с фолио и ги запичаме и от двете страни. Оставяме готовите филенца да поизстинат и след това ги навиваме на цилиндърчета.

Нареждаме готовите рулца в чинийка и ги пълним със следната смес: Разбъркваме отцедените моркови заедно с царевицата, граха, ореховите и овесените ядки, които предварително сме попарили в подсолена вода, а след това сме ги отцедили. Подправяме на вкус с индийско орехче, наситнен копър, черен пипер и сол. Добавяме и малко масло, за да се слепят съставките.

Поливаме напълнените рулца с розов сос, който сме приготвили от цвекловия сок, шампанското, гликозата, червения и белия пипер и сол на вкус. Внимаваме да не залеем плънката. Хекът придобива приятен леко розов цвят.

Украсяваме с листенца от мента, босилек и целина. По желание можем да шприцоваме кисела сметана, мента или някакъв друг сос.

Вместо фъстъчено масло можем да използваме сусамено, маково или просто слънчогледово масло, в което сме запържили ядки, за да пуснат аромат.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало