Обезкостяваме птичето месо и оформяме парчета (пържолки) с дебелина 2 см. Осоляваме на вкус - 20 г сол на 1 кг месо, поставяме в тавичка, която повдигаме от едната страна.
Така месото престоява 6-8 часа, за да се осолят парчетата и да се отдели водата им. После го изпържваме в сгорещена мазнина, която е в съотношение от 2 части олио и 1 част свинска мас или краве масло или 1 част олио и 1 част свинска мас или краве масло, до зачервяване от двете страни.
Нареждаме изпържените парчета направо в буркани. Между тях слагаме по няколко зърна черен пипер и заливаме с мазнината, в която сме ги пържили. Тя трябва да ги покрива добре.
Върху изстиналата мазнина опъваме кръгче целофан, изрязано по отвора на буркана, за да го изолираме от въздуха. Може и върху целофана да налеем пласт от 1 см растително масло или 2 мм разтопен парафин.
Затваряме бурканите и ги обвиваме в хартия, за да не прониква в тях светлина. Съхраняваме ги на сухо и студено място. Тези консервирани буркани с птиче месо имат трайност повече от 5-6 месеца.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...