Кулинарни рецепти » Предястие за всеки вкус

 Предястие за всеки вкус

Продукти:

• 12 печурки
• 3 моркова
• 1 тиквичка
• 1 червена чушка
• 1 глава лук
• 400 г бяло пилешко месо
• 1 с. л. олио
• 100 г коняк
• 3 с. л. соев сос
• 100 г макарони
• оцет, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите и ги сваряваме. Нарязваме морковите на парченца, тиквичката - на колелца, а чушката - на лентички.

Нарязваме месото на филийки, поръсваме със сол и черен пипер и го изпържваме в сгорещено олио. Изваждаме месото и угасяваме мазнината с коняка. Прибавяме нарязания лук и 1 с. л. соев сос и задушаваме около 3 минути. Добавяме останалите зеленчуци и задушаване още малко.

Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме ги и ги изплакваме със студена вода.

В голяма чиния редим нарязаното на филийки месо, зарзавата и спагетите. Поливаме с останалия соев сос и оцет на вкус.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало