Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета пушена скумрия
• 1 главичка зелен лук и перата на 2-3 стръка
• 1 връзка репички
• 1 кофичка кисело мляко
• 50 г трапезна майонеза
• 1 ч.л. лимонов сок
• магданоз, копър
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме млякото и майонезата, посоляваме, подправяме с бял пипер и прибавяме нарязания на ситно лук, както и нарязаните на колелца пера зелен лук.
Част от репичките режем на тънки филийки и ги прибавяме към млякото заедно с наситнените зелени подправки и лимоновия сок. Разбъркваме добре.
Обелваме филетата от кожата, обезкостяваме ги и ги подреждаме в голяма чиния. Заливаме с част от соса и поръсваме останалите репички, които сме настъргали.
Доналиваме соса и сервираме с тънки филийки ръжен хляб.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...