Кулинарни рецепти » Солена цаца в малки буркани

 Солена цаца в малки буркани

Начин на приготвяне:

Цацата се осолява и престоява 1 денонощие, като през това време се разбърква 2 пъти. След това рибата се изважда, измива се в гевгир на течаща вода и се поставя в съд с оцет, който трябва да покрива рибата. Там престоява 3 часа, след което отново се слага в гевгир и се изцежда 12 часа.

После рибата се нарежда в буркани от 400 мл и се залива с препържено с парченце хляб и изстинало олио. Олиото трябва да покрие рибата 1 см. Бурканите се държат в хладилник или зимник. Рибата е готова за консумиране след 5 дни.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало