Начин на приготвяне:
Цацата се осолява и престоява 1 денонощие, като през това време се разбърква 2 пъти. След това рибата се изважда, измива се в гевгир на течаща вода и се поставя в съд с оцет, който трябва да покрива рибата. Там престоява 3 часа, след което отново се слага в гевгир и се изцежда 12 часа.
После рибата се нарежда в буркани от 400 мл и се залива с препържено с парченце хляб и изстинало олио. Олиото трябва да покрие рибата 1 см. Бурканите се държат в хладилник или зимник. Рибата е готова за консумиране след 5 дни.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....