Продукти:
• 500 г речна риба
• 3-4 моркова
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. грах
• 4-5 опечени чушки
• 1 опаковка майонеза
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите и морковите и ги нарязваме на кубчета. Опичаме пиперките и ги нарязваме на ситно. Сваряваме граха. Нарязваме твърдо сварените яйца на кубчета.
Опичаме рибата на скара, след което я обезкостяваме и я накъсваме на малки парченца. Прибавяме нарязаните картофи, моркови, чушки и яйца, както и сварения грах. Посоляваме на вкус, заливаме с майонезата и разбъркваме.
Изсипваме предястието в широка чиния за сервиране и украсяваме с клончета магданоз.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...