Продукти: (за 4 порции)
• 4 солени скумрии
• 100 г бял хляб
• 3 с. л. масло
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 2 глави лук
• 1/2 ч. ч. орехови ядки или фъстъци
• 1 ябълка
• 3 яйца
• 2-3 с. л. майонеза
• 4 домата
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 2-3 скилидки чесън
• копър, магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме скумрията от кожата, вътрешностите и костите и разрязваме на две филета, които изкисваме в млякото или в чаена запарка.
Отцеждаме ги и ги нарязваме на малки парчета. Размесваме ги с накиснатия в млякото хляб и смиламе сместа.
Лукът, ядките и нарязаната и обелена ябълка прекарваме 2 пъти през машината за мелене. Към получената маса добавяме размекнатото масло, жълтъците на твърдо сварените яйца, стрити през сито, и майонезата.
Готовата смес подправяме с настъргано индийско орехче, копър и счукан чесън и разбиваме добре. Слагаме в продълговата чиния и оформяме като риба. Гарнираме с домати и магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...