Кулинарни рецепти » Солена скумрия в източен стил

 Солена скумрия в източен стил
/Молдова/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 солени скумрии
• 100 г бял хляб
• 3 с. л. масло
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 2 глави лук
• 1/2 ч. ч. орехови ядки или фъстъци
• 1 ябълка
• 3 яйца
• 2-3 с. л. майонеза
• 4 домата
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 2-3 скилидки чесън
• копър, магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме скумрията от кожата, вътрешностите и костите и разрязваме на две филета, които изкисваме в млякото или в чаена запарка.

Отцеждаме ги и ги нарязваме на малки парчета. Размесваме ги с накиснатия в млякото хляб и смиламе сместа.

Лукът, ядките и нарязаната и обелена ябълка прекарваме 2 пъти през машината за мелене. Към получената маса добавяме размекнатото масло, жълтъците на твърдо сварените яйца, стрити през сито, и майонезата.

Готовата смес подправяме с настъргано индийско орехче, копър и счукан чесън и разбиваме добре. Слагаме в продълговата чиния и оформяме като риба. Гарнираме с домати и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало