Продукти: (за 4 порции)
• 4 солени скумрии
• 100 г бял хляб
• 3 с. л. масло
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 2 глави лук
• 1/2 ч. ч. орехови ядки или фъстъци
• 1 ябълка
• 3 яйца
• 2-3 с. л. майонеза
• 4 домата
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 2-3 скилидки чесън
• копър, магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме скумрията от кожата, вътрешностите и костите и разрязваме на две филета, които изкисваме в млякото или в чаена запарка.
Отцеждаме ги и ги нарязваме на малки парчета. Размесваме ги с накиснатия в млякото хляб и смиламе сместа.
Лукът, ядките и нарязаната и обелена ябълка прекарваме 2 пъти през машината за мелене. Към получената маса добавяме размекнатото масло, жълтъците на твърдо сварените яйца, стрити през сито, и майонезата.
Готовата смес подправяме с настъргано индийско орехче, копър и счукан чесън и разбиваме добре. Слагаме в продълговата чиния и оформяме като риба. Гарнираме с домати и магданоз.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...