Продукти:
• 1 кг свинско филе
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер
• сол
За заливката:
1 кофичка сметана
2-3 с.л. кисело мляко
1 корен хрян
15-20 маслини
сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Слагаме го, както е цяло парче, да се вари в кипяща подсолена вода, към която сме прибавили дафиновия лист и черния пипер. Когато месото омекне, го изваждаме и го оставяме да изстине.
Нарязваме изстиналото месо на тънки филийки и нареждаме филийките в голяма елепсовидна чиния.
Разбиваме сметаната заедно с киселото мляко, много ситно настъргания хрян и сол на вкус. Заливаме месото с приготвения сос, украсяваме с маслините и поднасяме.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...