Кулинарни рецепти » Пиле по македонски

 Пиле по македонски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле с дреболиите
• 150 г гъби
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• 3 картофа
• 2 зелени чушки
• 1 к.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме изчистеното пиле, поръсваме с черен пипер и оставяме малко да престои.

В половината от маслото изпържваме ситно нарязания лук, прибавяме изчистените и нарязани на парченца гъби. Изпържваме и тях, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Напълваме пилето със задушените гъби, зашиваме разреза с бял конец, изпържваме от всички страни в сгорещено масло, наливаме вода и задушаваме.

След 15 мин прибавяме нарязаните дреболии, картофите, също нарязани на кубчета и чушките, нарязани на парченца. Заливаме с виното, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме до омекване. При задушаването поливаме пилето със соса и доливаме вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало