Кулинарни рецепти » Пита с картофи

 Пита с картофи

Продукти:

• 1 и 1/2 ч.ч. брашно
• 1 кг картофи
• 150 г шунка
• 150 г кашкавал
• 2 с.л. натрошено сирене
• 4 твърдо сварени яйца
• 40 г краве масло
• 2 с.л. олио
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги намачкваме на пюре. Прибавяме сиренето и маслото, подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол и разбъркваме много добре. Нарязваме шунката на дребни кубчета и я смесваме с настъргания кашкавал и ситно нарязаните сварени яйца.

Омесваме тесто от брашното, олиото, 1 к.ч. вода и една щипка сол. Разточваме го на две кори, като едната е по-голяма.

Зазстиламе с по-голямата кора дъното и стените на намаслена тавичка. Разстиламе отгоре половината от картофеното пюре и разпределяме сместа от шунка и кашкавал. Покриваме отгоре с останалото картофено пюре, слагаме по-малката кора и прищипваме краищата на двете кори.

Печем питата около 40 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало