Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 ч.ч. хладка вода
• 2 яйца
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. захар
• 1 1/2 ч.ч. натрошено сирене
• 1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Замесваме умерено меко тесто от брашното, киселото мляко, водата, яйцата, содата, солта и захарта. Разделяме тестото на десет топчета и разточваме всяко топче на кръгла кора с дебелина 4-5 мм.
Разпределяме натрошеното сирене върху половина разточени кори, а с останалалите кори покриваме, като притискаме краищата. Намазваме пърленките с разбитото яйце нареждаме ги в намаслени тавички и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...