Кулинарни рецепти » Леща с бадеми и сушени кайсии

 Леща с бадеми и сушени кайсии

Продукти:

• 200 г леща
• 50 г бадеми
• 60 г сушени кайсии
• 1 глава лук
• 1 пакетче краве масло
• 200 г ориз
• 200 г телешки шол
• джоджен, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме кайсиите на малки парченца и ги заливаме с вряла вода. Попарваме бадемите, обелваме ги, нарязваме ги на люспи и леко ги изпържваме в сух тефлонов тиган. Сгорещяваме масло и изпържваме наситнения лук.

Сваряваме изчистения и изплакнат в няколко топли води ориз в 500 мл подсолена вода. Отцеждаме го. Месото нарязваме на малки парченца.

Смесваме изчистената и измита леща, изстиналия ориз и месото. Прибавяме останалото масло, наливаме малко гореща вода и задушаваме. Подправяме със сол и черен пипер.

Отцеждаме кайсиите от водата, наръсваме ги с джоджен и заедно с бадемите ги прибавяме в задушените продукти.

Загряваме всичко, разбъркваме хубаво, обилно наръсваме с копър и сервираме ястието топло.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало