Кулинарни рецепти » Овнешки бут с чесън

 Овнешки бут с чесън
/Румъния/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г овнешки бут
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. червено вино
• 4 чушки
• 250 г зелен фасул
• маслини, чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме ципата от бута, натриваме го със сол и черен пипер, шпековаме го с парченца чесън, изпържваме го в маслото, наливаме малко вода и задушаваме. При задушаването поливаме бута с месото от соса. Отвътре готовият бут трябва да бъде розов.

След като извадим бута, прибавяме към соса виното, доматеното пюре и черен пипер, посоляваме и възваряваме. Нарязваме месото на парчета, слагаме го в блюдо, нареждаме наоколо печените чушки, сварения зелен фасул и маслините, а соса поднасяме в сосиера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало