Продукти: (за 4 порции)
• 800 г овнешки бут
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. червено вино
• 4 чушки
• 250 г зелен фасул
• маслини, чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме ципата от бута, натриваме го със сол и черен пипер, шпековаме го с парченца чесън, изпържваме го в маслото, наливаме малко вода и задушаваме. При задушаването поливаме бута с месото от соса. Отвътре готовият бут трябва да бъде розов.
След като извадим бута, прибавяме към соса виното, доматеното пюре и черен пипер, посоляваме и възваряваме. Нарязваме месото на парчета, слагаме го в блюдо, нареждаме наоколо печените чушки, сварения зелен фасул и маслините, а соса поднасяме в сосиера.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...