Продукти: (за 4 порции)
• 600 г говеждо месо
• 1 кг моркови
• 50 г краве масло
• 1 с.л. захар
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го нарязваме на парчета. В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото, слагаме месото, посоляваме, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме месото 35 мин.
Почистваме морковите, измиваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Запържваме ги в тиган с олио и ги изсипваме при месото. Прибавяме разтвор от 1 с.л. карамелизирана захар и 1 ч.ч. гореща вода. Поръсваме с брашното и посоляваме. Затваряме отново тенджерата и я слагаме на огъня. Щом започне да съска намаляме огъня, и задушаваме 20 мин.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...