Продукти: (за 4 порции)
• 600 г говеждо месо
• 1 кг моркови
• 50 г краве масло
• 1 с.л. захар
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го нарязваме на парчета. В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото, слагаме месото, посоляваме, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме месото 35 мин.
Почистваме морковите, измиваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Запържваме ги в тиган с олио и ги изсипваме при месото. Прибавяме разтвор от 1 с.л. карамелизирана захар и 1 ч.ч. гореща вода. Поръсваме с брашното и посоляваме. Затваряме отново тенджерата и я слагаме на огъня. Щом започне да съска намаляме огъня, и задушаваме 20 мин.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...