Кулинарни рецепти » Говеждо филе Метерних

 Говеждо филе Метерних
/Австрия/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки говежди филета
• 200 г гъби
• 2 с.л. сметана
• 80 г краве масло
• 200 г ориз
• 1 трюфел /може и други гъби/
• 2 домата
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме с 300 мл подсолена вода почистения и попарен ориз, ситно нарязания трюфел /гъби/, 20 г масло и доматите, които сме попарили, обелили сме ги, отстранили сме им семената и сме ги нарязали на кубчета. Задушаваме сместа до омекване, след което я натъпкваме в 4 малки, намазани с мазнина чашки за супа и слагаме чашките на водна баня.

Начукваме добре филетата, посоляваме ги, поръсваме ги с черен пипер и ги изпържваме от двете страни в сгорещена мазнина. Обръщаме чашките с оризовата смес в блюдо и слагаме върху всяко кубче ориз по едно филенце.

Изпържваме в масло нарязаните на парченца гъби, поливаме ги със соса от месото, прибавяме сметаната и парченце масло, възваряваме и заливаме филетата, както са върху ориза, с така приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало