Кулинарни рецепти » Говеждо филе Метерних

 Говеждо филе Метерних
/Австрия/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки говежди филета
• 200 г гъби
• 2 с.л. сметана
• 80 г краве масло
• 200 г ориз
• 1 трюфел /може и други гъби/
• 2 домата
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме с 300 мл подсолена вода почистения и попарен ориз, ситно нарязания трюфел /гъби/, 20 г масло и доматите, които сме попарили, обелили сме ги, отстранили сме им семената и сме ги нарязали на кубчета. Задушаваме сместа до омекване, след което я натъпкваме в 4 малки, намазани с мазнина чашки за супа и слагаме чашките на водна баня.

Начукваме добре филетата, посоляваме ги, поръсваме ги с черен пипер и ги изпържваме от двете страни в сгорещена мазнина. Обръщаме чашките с оризовата смес в блюдо и слагаме върху всяко кубче ориз по едно филенце.

Изпържваме в масло нарязаните на парченца гъби, поливаме ги със соса от месото, прибавяме сметаната и парченце масло, възваряваме и заливаме филетата, както са върху ориза, с така приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало