Кулинарни рецепти » Телешко с гъби, червени и зелени чушки

 Телешко с гъби, червени и зелени чушки

Продукти:

• 800 г телешко филе
• 3 глави кромид лук
• 1 зелена и 1 червена чушка
• 450 г гъби
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. доматен сок
• 50 мл олио
• 2 ч.ч. зеленчуков бульон
• 3-4 с.л. бяло вино
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Слагаме в тенджера 2 с.л. олио, загряваме го и прибавяме последователно нарязаните чушки, лук и гъби. Задушаваме 10 минути.

В зеленчуковия бульон разбиваме брашното и заедно с доматения сок изсипваме към зеленчуците. Оставяме да ври 10 минути.

В тефлонов тиган изсипваме останалото олио и запържваме посоленото и подправено с черен пипер месо от двете страни.

След това слагаме пържолите в тенджерата със соса и доливаме бялото вино. Ястието варим на тих огън, докато сосът се сгъсти.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало