Кулинарни рецепти » Телешко с гъби, червени и зелени чушки

 Телешко с гъби, червени и зелени чушки

Продукти:

• 800 г телешко филе
• 3 глави кромид лук
• 1 зелена и 1 червена чушка
• 450 г гъби
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. доматен сок
• 50 мл олио
• 2 ч.ч. зеленчуков бульон
• 3-4 с.л. бяло вино
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Слагаме в тенджера 2 с.л. олио, загряваме го и прибавяме последователно нарязаните чушки, лук и гъби. Задушаваме 10 минути.

В зеленчуковия бульон разбиваме брашното и заедно с доматения сок изсипваме към зеленчуците. Оставяме да ври 10 минути.

В тефлонов тиган изсипваме останалото олио и запържваме посоленото и подправено с черен пипер месо от двете страни.

След това слагаме пържолите в тенджерата със соса и доливаме бялото вино. Ястието варим на тих огън, докато сосът се сгъсти.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало