Кулинарни рецепти » Руладини с черен дроб

 Руладини с черен дроб

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг говеждо месо
• 200 г черен дроб
• 50 г сланина
• 1/2 к.ч. олио
• 100 г бял хляб без кората
• 2 глави лук
• 1 яйце
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на порции напречно на влакната. Начукваме всяка порция до 1 см дебелина, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Измиваме черния дроб, почистваме го от ципи и жили и го прекарваме през месомелачка заедно с накиснатия и изстискан хляб, сланината и половин глава лук. Добавяме яйцето, сол и черен пипер, омесваме плънката и я разпределяме върху парчетата месо, които навиваме на рула и завързваме с дебел конец.

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме мазнината и изпържваме руладините от всички страни. Прибавяме останалия лук, нарязан на едро, посоляваме, поръсваме с черен пипер, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъняи задушаваме 30 мин.

Когато готовите руладини поизстинат, изваждаме ги от тенжерата, освобождаваме ги от конците и ги нарязваме на кръгчета. Поднасяме с варени картофи и салата според сезона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало