Кулинарни рецепти » Руладини с черен дроб

 Руладини с черен дроб

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг говеждо месо
• 200 г черен дроб
• 50 г сланина
• 1/2 к.ч. олио
• 100 г бял хляб без кората
• 2 глави лук
• 1 яйце
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на порции напречно на влакната. Начукваме всяка порция до 1 см дебелина, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Измиваме черния дроб, почистваме го от ципи и жили и го прекарваме през месомелачка заедно с накиснатия и изстискан хляб, сланината и половин глава лук. Добавяме яйцето, сол и черен пипер, омесваме плънката и я разпределяме върху парчетата месо, които навиваме на рула и завързваме с дебел конец.

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме мазнината и изпържваме руладините от всички страни. Прибавяме останалия лук, нарязан на едро, посоляваме, поръсваме с черен пипер, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъняи задушаваме 30 мин.

Когато готовите руладини поизстинат, изваждаме ги от тенжерата, освобождаваме ги от конците и ги нарязваме на кръгчета. Поднасяме с варени картофи и салата според сезона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало