Кулинарни рецепти » Заешко с лук

 Заешко с лук

Продукти:

• 1 кг месо от див заек
• 9-10 глави лук
• 2-3 домата
• 100 г краве масло
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме за една нощ заека в студена вода, след което го отцеждаме и нарязваме на порции. Задушаваме ги в сгорещеното масло, като от време на време доливаме по малко топла вода.

Когато месото поомекне, прибавяме ситно нарязаните домати и червения пипер. След десетина минути слагаме по-едро нарязания лук, посоляваме и задушаваме на умерен огън до готовност.

Накрая подправяме с дафиновия лист, бахар и черен пипер и варим още 5-6 мин.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало