Кулинарни рецепти » Заешко с лук

 Заешко с лук

Продукти:

• 1 кг месо от див заек
• 9-10 глави лук
• 2-3 домата
• 100 г краве масло
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме за една нощ заека в студена вода, след което го отцеждаме и нарязваме на порции. Задушаваме ги в сгорещеното масло, като от време на време доливаме по малко топла вода.

Когато месото поомекне, прибавяме ситно нарязаните домати и червения пипер. След десетина минути слагаме по-едро нарязания лук, посоляваме и задушаваме на умерен огън до готовност.

Накрая подправяме с дафиновия лист, бахар и черен пипер и варим още 5-6 мин.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало