Продукти:
• 1 кг агнешко месо
• 2-3 връзки магданоз
• 5-6 стръка пресен лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 лимонени резенчета
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го позапържваме в сгорещената мазнина. Последователно прибавяме и запържваме ситно нарязания лук и брашното. Поръсваме червения пипер, наливаме гореща вода, която да облее месото, и варим на умерен огън.
Когато месото е почти сварено, прибавяме едро нарязания магданоз и парченцата лимон. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим още 20 мин на слаб огън.
Оттегляме готовото ястие от огъня и застройваме с яйцата, разбити в киселото мляко.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...