Продукти: (за 4 порции)
• 4 парчета телешко месо
• 1 ч. л. горчица
• половин пакакетче краве масло
• 250 г гъби
• 1/2 ч. ч. сметана
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Посоляваме медальоните, поръсваме ги с черен пипер и ги намазваме с горчица.
Изпържваме така приготвените медальони в тенджера с масло, сипваме върху тях гъбите и поливаме със сметаната. Захлупваме и задушаваме 5 мин.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...