Кулинарни рецепти » Филе по унгарски

 Филе по унгарски

Продукти: (за 5-6 порции)

• 600 г телешко филе
• 600 г свинско филе
• 2-3 кисели краставички
• 5-6 скилидки чесън
• 100 г бекон
• 2-3 с.л. олио
• 2-3 глави лук
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 6-7 с.л. кисело мляко
• 30 г краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Лука нарязваме на ситно, а чесъна на по-големи парченца. Киселите краставички нарязваме на шайбички, а бекона – на кубчета. Начукваме леко месото, поръсваме със сол и черен пипер и с остър нож правим плитки прорези, в които слагаме парченца бекон, чесън и кисели краставички. Завързваме месата с дебел конец, за да не изпаднат продуктите за шпиковане.

В тефлонов тиган сгорещяваме мазнината и пържим до равномерно поруменяване. Прибавяме наситнения лук, бахара, дафиновия лист, наливаме малко топла вода, захлупваме и задушаваме.

Изваждаме омекналото месо, а соса прецеждаме. Прибавяме му разбитото кисело мляко и бучка масло и възвираме. Месото нарязваме на филийки, разпределяме го в топли чинии, заливаме със соса и гарнираме с картофено пюре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало