Кулинарни рецепти » Телешка яхния с бамя

 Телешка яхния с бамя

Продукти:

• 600-700 г телешко месо
• 500 г прясна млада бамя
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук. Когато месото се позачерви, изсипваме върху него почистената от дръжките бамя, посоляваме на вкус и наливаме топла вода, която да покрие продуктите.

Поръсваме с червения пипер и варим на умерен огън, без да разбъркваме, а само от време хващаме тенджерата и разклащаме. Щом месото и бамята поомекнат, наливаме доматеното пюре, размито в малко топла вода. Изчакваме ястието да кипне и отстраняваме от огъня.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало