Продукти:
• 1 кг телешко месо
• 1/2 ч.ч. растително масло
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 1 ч.ч. вода
• 2-3 дафинови листа
• 1 стрък чубрица
• 700 г арпаджик,
• 2 глави чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, бахар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца и задушаваме в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук. След омекването на лука прибавяме доматеното пюре, брашното, червения пипер и сол на вкус.
Заливаме месото с виното и водата и варим заедно с дафиновия лист, бахар и черен пипер на вкус, както и ситно нарязаната чубрица.
Когато месото е почти готово, прибавяме изчистения арпаджик и обелените скилидки чесън. Доваряваме ястието на тих огън и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...