Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г заешко месо
• 500 г свинско месо
• мазнина за пържене
• 5 глави лук
• 1 глава чесън
• 2 равни с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. червено вино
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме заешкото месо за 5-6 часа в равни количества оцет и вода. След това го изваждаме, измиваме, отцеждаме, подсушаваме, нарязваме го на порции, посоляваме и изпържваме парчетата в мазнината, след което ги нареждаме в тенджера.
В същата мазнина изпържваме нарязаното на парчета свинско месо, като след това го нареждаме в тенджерата върху заешкото.
Нарязваме лука на филийки, запържваме го в мазнината, поръсваме с брашното и червения пипер, позапържваме и тях.
Сипваме запръжката при месото заедно със скилидките чесън и разреждаме с виното и 2 ч.ч. топла вода. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме плътно и задушаваме на тих огън.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...