Продукти:
• 4 пържоли
• 4 с.л. олио
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 120 г гъби
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 1 щипка черен пипер
• 2 скилидки чесън
• 2-3 стръка магданоз
• 40 мл бяло вино
• сол
Начин на приготвяне:
Осоляваме пържолите, овалваме ги в брашно и ги запържваме в горещо олио. След това добавяме лука и моркова, нарязаните на ситно гъби и 1 ч.ч. вода.
Като се задушат зеленчуците, слагаме дафиновия лист, чесъна, виното, доматеното пюре и сол. Доливаме с хладка вода и оставяме да ври на слаб огън до готовност.
Изваждаме пържолите и гъбите, а зеленчуците пасираме. С получения сос заливаме пържолите, слагаме от гъбите и сервираме.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...