Продукти:
• 400 г тлъсто свинско месо
• 800 г бяло месо от пиле
• 800 г пушени наденички
• 1 ч.ч. зрял фасул
• 2 моркова
• 3 стръка целина
• 1 глава лук
• 1 главичка чесън
• 1 ч.ч. брашно
• 300 мл червено вино
• 1,5 л телешки бульон
• 2 с.л. горчица
• 1 к.ч. ябълков оцет
• 1 ч.л. розмарин
• 1 ч.л. мащерка
• 3 дафинови листа
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме свинското месо на малки хапки и го запържваме в сух тиган, докато си пусне мазнината.
Изваждаме свинското и в останалата мазнина запържваме нарязаното на малки хапки пилешко месо, което предварително сме поръсили с черен пипер и сол и сме оваляли в брашното.
Щом се запържи от всички страни, изваждаме пилешкото и в същата мазнина запържваме дребно нарязаните лук, моркови и целина, както и накиснатия и отцеден фасул. Добавяме горчицата и оцета и задушаваме още 5-6 мин.
Сипваме виното и оцета, изчакваме да кипне, слагаме нарязаните колбаси и подправките, посоляваме, захлупваме и задушаваме 2 часа на тих огън (докато фасулът омекне).
Накрая връшаме изпърженото свинско и пилешко месо в тенджерата, разбъркваме и поднасяме ястието топло.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...