Продукти:
• 400 г тлъсто свинско месо
• 800 г бяло месо от пиле
• 800 г пушени наденички
• 1 ч.ч. зрял фасул
• 2 моркова
• 3 стръка целина
• 1 глава лук
• 1 главичка чесън
• 1 ч.ч. брашно
• 300 мл червено вино
• 1,5 л телешки бульон
• 2 с.л. горчица
• 1 к.ч. ябълков оцет
• 1 ч.л. розмарин
• 1 ч.л. мащерка
• 3 дафинови листа
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме свинското месо на малки хапки и го запържваме в сух тиган, докато си пусне мазнината.
Изваждаме свинското и в останалата мазнина запържваме нарязаното на малки хапки пилешко месо, което предварително сме поръсили с черен пипер и сол и сме оваляли в брашното.
Щом се запържи от всички страни, изваждаме пилешкото и в същата мазнина запържваме дребно нарязаните лук, моркови и целина, както и накиснатия и отцеден фасул. Добавяме горчицата и оцета и задушаваме още 5-6 мин.
Сипваме виното и оцета, изчакваме да кипне, слагаме нарязаните колбаси и подправките, посоляваме, захлупваме и задушаваме 2 часа на тих огън (докато фасулът омекне).
Накрая връшаме изпърженото свинско и пилешко месо в тенджерата, разбъркваме и поднасяме ястието топло.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...