Кулинарни рецепти » Касуле

 Касуле

Продукти:

• 400 г тлъсто свинско месо
• 800 г бяло месо от пиле
• 800 г пушени наденички
• 1 ч.ч. зрял фасул
• 2 моркова
• 3 стръка целина
• 1 глава лук
• 1 главичка чесън
• 1 ч.ч. брашно
• 300 мл червено вино
• 1,5 л телешки бульон
• 2 с.л. горчица
• 1 к.ч. ябълков оцет
• 1 ч.л. розмарин
• 1 ч.л. мащерка
• 3 дафинови листа
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме свинското месо на малки хапки и го запържваме в сух тиган, докато си пусне мазнината.

Изваждаме свинското и в останалата мазнина запържваме нарязаното на малки хапки пилешко месо, което предварително сме поръсили с черен пипер и сол и сме оваляли в брашното.

Щом се запържи от всички страни, изваждаме пилешкото и в същата мазнина запържваме дребно нарязаните лук, моркови и целина, както и накиснатия и отцеден фасул. Добавяме горчицата и оцета и задушаваме още 5-6 мин.

Сипваме виното и оцета, изчакваме да кипне, слагаме нарязаните колбаси и подправките, посоляваме, захлупваме и задушаваме 2 часа на тих огън (докато фасулът омекне).

Накрая връшаме изпърженото свинско и пилешко месо в тенджерата, разбъркваме и поднасяме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало