Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг месо по избор
• 4 връзки пресен лук
• 2 стръка чесън
• 2-3 морковчета
• 2-3 листа от маруля
• 5-6 гъбки
• 2 ч.ч. месен бульон /или вода/
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. вино
• 4 с.л. олио
• четвърт пакетче краве масло
• магданоз, копър, джоджен
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от костите и другите несмилаеми части. Нарязваме го на пържоли, които начукваме от двете страни и леко запържваме в загрятото олио.
След като извадим месото, в същата мазнина задушаваме нарязаните на дребно лук, моркови, гъби, чесън, лук и листа от маруля. Поръсваме ги с червения пипер и брашното, разбъркваме ги с доматеното пюре и заливаме с топлия бульон /или вода/.
Когато сосът кипне, прибавяме месото и виното, посоляваме и варим ястието на умерен огън, докато месото омекне. Преди да поднесем, заливаме ястието с разтопеното масло и поръсваме със ситно нарязани магданоз, копър и джоджен.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...