Продукти: (за 8 порции)
• 800 г шилешко месо
• 4 с.л. олио /или разтопено краве масло/
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 3 картофа
• 4 с.л. стерилизиран грах
• 2-3 домата
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 10-12 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото, като отстраняваме тлъстините и сухожилията. Нарязваме го на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме го с решетеста лъжица и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.
Връщаме месото в тенджерата, посоляваме, слагаме черния пипер и наливаме топла вода, колкото да покрие месото. Прибавяме нарязаните на кубчета целина, морков и картофи. Захлупваме и варим 15 мин на умерен огън.
Прибавяме граха и обелените и настъргани домати. Задушаваме, докато ястието остане на мазнина. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...