Кулинарни рецепти » Говеждо с консервиран зелен фасул

 Говеждо с консервиран зелен фасул

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г говеждо месо
• 1 буркан зелен фасул
• половин глава лук
• 5 с.л. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• сол, магданоз
• бульон

Начин на приготвяне:

Почистеното и нарязано на порции месо слагаме в съд с 1 ч.ч. кипящ бульон и половината от олиото и варим до омекване. Прибавяме ситно нарязания лук, отцедения от консервата сос, доматеното пюре и червения пипер.

Когато месото поомекне и част от течността се изпари, прибавяме отцедения зелен фасул. Кипваме ястието, посоляваме и заливаме с размитото в студена вода брашно и останалата част от олиото, смесено с разтопеното краве масло. След като поври 5-6 мин отстраняваме ястието от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало