Продукти: (за 5 порции)
• 500 г говеждо месо
• 1 буркан зелен фасул
• половин глава лук
• 5 с.л. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• сол, магданоз
• бульон
Начин на приготвяне:
Почистеното и нарязано на порции месо слагаме в съд с 1 ч.ч. кипящ бульон и половината от олиото и варим до омекване. Прибавяме ситно нарязания лук, отцедения от консервата сос, доматеното пюре и червения пипер.
Когато месото поомекне и част от течността се изпари, прибавяме отцедения зелен фасул. Кипваме ястието, посоляваме и заливаме с размитото в студена вода брашно и останалата част от олиото, смесено с разтопеното краве масло. След като поври 5-6 мин отстраняваме ястието от огъня.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...