Кулинарни рецепти » Говеждо с консервиран зелен фасул

 Говеждо с консервиран зелен фасул

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г говеждо месо
• 1 буркан зелен фасул
• половин глава лук
• 5 с.л. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• сол, магданоз
• бульон

Начин на приготвяне:

Почистеното и нарязано на порции месо слагаме в съд с 1 ч.ч. кипящ бульон и половината от олиото и варим до омекване. Прибавяме ситно нарязания лук, отцедения от консервата сос, доматеното пюре и червения пипер.

Когато месото поомекне и част от течността се изпари, прибавяме отцедения зелен фасул. Кипваме ястието, посоляваме и заливаме с размитото в студена вода брашно и останалата част от олиото, смесено с разтопеното краве масло. След като поври 5-6 мин отстраняваме ястието от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало