Кулинарни рецепти » Канапе с варено говеждо месо

 Канапе с варено говеждо месо

Продукти: (за 2 порции)

• 2 филии бял хляб
• 150 г телешко или говеждо месо
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• четвърт пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 3.с. л. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, горчица
• магданоз, копър
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме месото, лука и корените за супа през месомелачка и ги слагаме да се задушават в сгорещеното олио. След десетина минути заливаме с 1 ч.ч. гореща вода, която прибавяме на части, и варим на тих огън около 1 час заедно с няколко зърна черен пипер и дафиновия лист.

Посоляваме сварената смес, поръсваме с лимонов сок и прецеждаме без да претриваме. Отделяме бульона настрана, а прецедената смес оставяме да изстине.

От маслото, брашното, горчицата и бульона приготвяме светъл бешамелов сос, с който заливаме изстиналата смес. Разбъркваме и оставяме получената смес да престои няколко минути, след което я разпределяме върху филиите, които предварително сме изпържили до златисто в сгорещеното масло.

Подреждаме канапетата върху топло блюдо и ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало