Кулинарни рецепти » Арабски гулаш

 Арабски гулаш
/Ливан/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг крехко телешко месо
• 1 кг картофи
• 2 с.л. краве масло
• 500 г тиква
• 2-3 глави лук
• 2 големи ябълки
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч. л. захар
• 1 к.ч. течна сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на малки хапки, които посоляваме и поръсваме с черен пипер. Запържваме ги в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук. Когато лукът се зачерви, прибавяме леко препеченото брашно, а след 3-4 мин – горещата сметана, малко вода и 1 обелена и настъргана ябълка. Посоляваме на вкус и задушаваме много добре продуктите.

Отделно обелваме тиквата и я почистваме от семената. Нарязваме половината от тиквата на големи парчета, които поръсваме със захарта и изпичаме във фурната.

Останалата тиква, втората обелена ябълка и обелените картофи нарязваме на кубченца, които изпържваме в голямо количества мазнина. Отцеждаме ги от мазнината и посоляваме.

На дъното на широка чиния за сервиране нареждаме печената тиква. Отгоре разстиламе задушените месни хапки, а отстрани обграждаме с изпържените тиква, ябълка и картофи. Заливаме със соса от задушеното месо, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало