Кулинарни рецепти » Каша от кайма

 Каша от кайма

Продукти:

• 500 г кайма
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• чубрица, черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

В загрятото олио пържим до порозовяване нарязания на ситно лук. Прибавяме каймата и я запържваме леко. Наливаме 1 к.ч. топла вода и задушаваме на умерен огън, докато каймата побелее. Тогава поръсваме с предварително препеченото брашно.

Наливаме 2 ч.ч. студена вода, разбъркваме, слагаме чубрицата, черния пипер, посоляваме и варим на тих огън, докато кашата се сгъсти. От време на време разбъркваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало