Продукти:
• 800 г агнешко месо
• 500 г пресни картофи
• 4 с.л. разтопено краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. С решетъчна лъжица изваждаме месото и го оставяме на топло в края на печката.
В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и брашното. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, посоляваме и поръсваме червения пипер.
Наливаме 1 ч.ч. гореща вода, захлупваме и варим на умерен огън. След 15 мин прибавяме месото и остърганите картофи, като нарязваме по-големите.
Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне напълно. Накрая поръсваме с магданоза и черния пипер.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...