Продукти: (за 5 порции)
• 750 г телешко филе
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 200 г кайма
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 к.ч. вино
• 2 с.л. кисело мляко
• 1,5 ч.ч. бульон
• 2 магданозени корена
• 1 морков
• 1 парче целина
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме по дължина и начукваме тънко /като пържола/ филето.
Запържваме ситно нарязания лук с 2-3 с.л. олио. Прибавяме каймата и също я запържваме. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Прибавяме твърдо свареното яйце, нарязано на кубчета. Разбъркваме сместа и я разстиламе върху филето. Увиваме го на руло, завързваме го със здрав конец и го запържваме от всички страни до зачервяване в 5-6 с.л. олио.
Заливаме рулото с бульона, прибавяме магданозените корени, моркова и целината, нарязани на кубчета, и задушаваме на тих огън. Когато месото омекне, прибавяме виното и киселото мляко. Задушаваме на тих огън още десетина минути, след което изваждаме рулото от тенджерата, освобождаваме го от конците и го нарязваме на филии.
Претриваме соса от задушаването през цедка, слагаме го да заври и заливаме с него месото.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...