Продукти: (за 4 порции)
• 800 г заешко месо от задната част
• 50 г сланина
• 50 г краве масло
• 1 връзка корени за супа
• половин лимон
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. компот от боровинки
• 1 к.ч. вино
• 150 г сметана
• 3 с.л. брашно
• половин портокал
• подправки
• костен бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме внимателно ципата от месото, шпековаме със сланината, посоляваме, поръсваме с черен пипер и втриваме подправките.
В сгорещеното масло изпържваме нарязаните на парченца корени, прибавяме месото и го пържим, докато от всички страни хване кафява коричка.
Наливаме малко бульон, прибавяме горчицата, подправките, компота, парченца лимонова и портокалова кора. Задушаваме на умерен огън, като от време на време обливаме заека с мазнина и бульон.
Изваждаме месото, когато омекне, а към соса прибавяме брашното, разбито със сметаната, виното и лимоновия сок. Варим още 5-6 мин. Поднасяме заека с приготвения сос.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...