Кулинарни рецепти » Заек със сметана

 Заек със сметана
/Австрия/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г заешко месо от задната част
• 50 г сланина
• 50 г краве масло
• 1 връзка корени за супа
• половин лимон
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. компот от боровинки
• 1 к.ч. вино
• 150 г сметана
• 3 с.л. брашно
• половин портокал
• подправки
• костен бульон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме внимателно ципата от месото, шпековаме със сланината, посоляваме, поръсваме с черен пипер и втриваме подправките.

В сгорещеното масло изпържваме нарязаните на парченца корени, прибавяме месото и го пържим, докато от всички страни хване кафява коричка.

Наливаме малко бульон, прибавяме горчицата, подправките, компота, парченца лимонова и портокалова кора. Задушаваме на умерен огън, като от време на време обливаме заека с мазнина и бульон.

Изваждаме месото, когато омекне, а към соса прибавяме брашното, разбито със сметаната, виното и лимоновия сок. Варим още 5-6 мин. Поднасяме заека с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало