Кулинарни рецепти » Агнешко с къри

 Агнешко с къри

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешко месо
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 400 г домати
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. доматено пюре
• 4 дафинови листа
• 6 карамфилчета
• 6 зърна черен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 3 зърна кардамон
• сол

За соса:

• 2 глави лук
• 6 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. куркума
• 1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от ципи и сухожилия и го нарязваме на хапки. Запържваме го в половината от маслото заедно с карамфилчетата, черния пипер, кимиона и кардамона. Пържим 10 мин при непрекъснато бъркане. В останалата мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук заедно с дафиновия лист.

Настъргваме лука за соса и го смесваме със счукания чесън, кориандъра, червения пипер, куркумата и канелата. Разбъркваме и сипваме при изпържения лук заедно с киселото мляко, доматеното пюре и обелените и пасирани домати. Разбъркваме и пържим 10 мин. Прибавяме месото, а след 5 мин – 3 ч.ч. топла вода. Посоляваме и варим на слаб огън 1 час и 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало