Продукти:
• 500 г телешко месо без кости
• 250 г сметана
• 50 мл олио
• 50 г масло
• 60 г брашно
• 20 г сланина
• 1 морков
• целина
• лук
• магданоз
• захар
• черен пипер
• бахар
• мащерка
• дафинов лист
• лимон
• оцет
• сол
Начин на приготвяне:
В месото правим малки, но дълбоки разрези като джобове и в тях вмъкваме парченца сланина. Посоляваме и оставяме да престои 15 минути.
В сгорещено олио запържваме наситнените морков, целина и лук. Прибавяме магданоз, захар, сол, оцет, парченца лимон, мащерка, 1 дафинов лист, 3 зърна бахар, черен пипер.
Накрая слагаме месото и го изпържваме от всички страни, заливаме с вода и сметаната и оставяме да ври до пълно омекване. Готовото месо нарязваме на филийки, напречно на жилките.
Пържим брашното в разтопеното масло и изсипваме в соса от задушеното месо. При нужда доливаме малко вода и варим до гъст сос. Поднасяме месото, полято с този сос.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...