Кулинарни рецепти » Заек плакия

 Заек плакия
(Франция)

Продукти:

• 1 млад заек
• 150 г сланина
• 10 мънички главички лук
• 1 ч.ч. стафиди
• 1 ч.ч. сушени сини сливи без костилки
• 1 к.ч. ябълкова ракия
• 1 с.л. олио
• 1-2 стръка мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на парчета изчистения и измит заек. Заливаме сливите с ракията и ги оставяме да киснат десетина минути.

Нарязваме сланината на ситно и я стопяваме в тенжерата. Изваждаме пръжките и запържваме целите главички лук. Щом станат златисти, прибавяме месото заедно с пръжките, наливаме олиото и 1 ч.ч. вода, слагаме мащерката и поръсваме с черен пипер.

Посоляваме на вкус и оставяме ястието да ври 2 часа на слаб огън. После прибавяме стафидите и отцедените сливи и варим още 1 час на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало