Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг кайма
• 1 глава лук
• 1 лимон
• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 3 с.л. олио
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбъркваме каймата с яйцата, ситно нарязания лук и лимонова кора, черен пипер и сол. Омесваме всичко добре и оформяме тънки кюфтета, които овалваме в брашно и ги изпържваме.
В отделна тенджера загряваме олиото, прибавяме киселото мляко, разбито с брашното и малко вода, сокът от лимона и сол. Така приготвеният сос оставяме да кипне и пускаме кюфтетата в него. Оставяме ястието да поври 10-15мин на тих огън.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...