Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг кайма
• 1 глава лук
• 1 лимон
• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 3 с.л. олио
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбъркваме каймата с яйцата, ситно нарязания лук и лимонова кора, черен пипер и сол. Омесваме всичко добре и оформяме тънки кюфтета, които овалваме в брашно и ги изпържваме.
В отделна тенджера загряваме олиото, прибавяме киселото мляко, разбито с брашното и малко вода, сокът от лимона и сол. Така приготвеният сос оставяме да кипне и пускаме кюфтетата в него. Оставяме ястието да поври 10-15мин на тих огън.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...