Кулинарни рецепти » Агнешко с бяло вино

 Агнешко с бяло вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешко месо от гърдите, плешката или врата
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. вода
• 10 зърна черен пипер
• 1 връзка корени за супа
• 2 жълтъка
• 20 малки лукчета
• 1/2 к.ч. оцет
• 2 бучки масло, колкото орех
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, запържваме го в половината масло, Щом се зачерви, посоляваме и прибавяме брашното. Продължаваме да пържим, докато брашното порозовее.

Наливаме бялото вино и врялата вода, слагаме черния пипер и завързаните на снопче корени за супа. Оставяме ястието да ври на слаб огън 15 минути.

Пускаме обелените малки лукчета и варим до готовност на месото.

Прецеждаме соса и застройваме с жълтъците, разбити с оцета. Прибавяме към него останалото масло.

Подреждаме месото в чинии, гарнираме със сварените лукчета и заливаме обилно със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало