Кулинарни рецепти » Агнешко с бяло вино

 Агнешко с бяло вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешко месо от гърдите, плешката или врата
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. вода
• 10 зърна черен пипер
• 1 връзка корени за супа
• 2 жълтъка
• 20 малки лукчета
• 1/2 к.ч. оцет
• 2 бучки масло, колкото орех
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, запържваме го в половината масло, Щом се зачерви, посоляваме и прибавяме брашното. Продължаваме да пържим, докато брашното порозовее.

Наливаме бялото вино и врялата вода, слагаме черния пипер и завързаните на снопче корени за супа. Оставяме ястието да ври на слаб огън 15 минути.

Пускаме обелените малки лукчета и варим до готовност на месото.

Прецеждаме соса и застройваме с жълтъците, разбити с оцета. Прибавяме към него останалото масло.

Подреждаме месото в чинии, гарнираме със сварените лукчета и заливаме обилно със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало