Продукти:
• 500 г кайма (смес)
• 100 г сирене
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 1 бяло хлебче
• 1 к.ч. заквасена сметана
• 1-2 с.л. царевично нишесте
• зелени подправки (по избор)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме добре каймата с настърганото сирене, ситно нарязания лук, яйцата и накиснатото и отцедено хлебче. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Оформяме малки кюфтенца, които сваряваме в 1 л кипяща подсолена вода.
Изваждаме кюфтенцата, изчакваме водата да поизстине и сипваме в нея сметаната, която сме разбили с царевичното нишесте. Възвираме отново, подправяме с черен пипер и сол и прибавяме наситнените зелении. Заливаме кюфтенцата с така приготвения сос и поднасяме.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...