Кулинарни рецепти » Старопражки пържоли

 Старопражки пържоли

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пържоли
• 1 голяма глава лук
• 40 г брашно
• 60 г мас
• 3 с.л. червено вино
• 4-5 кисели краставички
• индийско орехче
• смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме леко пържолите, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги оставяме малко да отлежат.

Изпържваме ситно нарязания лук в маста, прибавяме пържолите, изпържваме ги от двете страни, наливаме вода и задушаваме до омекване. При задушаването ги поливаме със соса, а ако е нужно, добавяме още топла вода.

Изваждаме омекналите пържоли. Изпаряваме соса, докато остане на мазнина, прибавяме брашното и го запържваме. Наливаме вода, разбъркваме, прибавяме смляно индийско орехче и сваряваме.

Връщаме отново пържолите, прибавяме нарязаните на кубчета краставички и наливаме виното. Леко задушаваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало