Кулинарни рецепти » Винен кебап

 Винен кебап

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 1/2 ч.ч. олио
• 4-5 глави лук
• 1 морков
• 1 глава целина
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 1-2 дафинови листа
• 5-6 зърна черен пипер
• половин връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от костите, нарязваме го на малки парчета и задушаваме в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови.

Когато месото и зеленчуците омекнат, прибавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер. Заливаме ястието с виното и гореща вода, посоляваме и оставяме да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер.

След 30 минути сваляме от огъня и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало