Кулинарни рецепти » Гулаш с мамалига

 Гулаш с мамалига
/Румъния/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свинско месо
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1/2к.ч. бяло вино
• 600 г мамалига /или качамак/
• 1-2 с.л. свинска мас
• леко лют червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на кубчета и го запържваме в сгорещената мас.

Щом месото хване коричка, прибавяме последователно леко препеченото брашно и доматеното пюре. Пържим още 5-6 мин и заливаме с горещ бульон или вода, колкото да се покрие месото.

Отделно нарязваме лука на ситно и го задушаваме в малко вода. Прибавяме го към ястието, сипваме виното и подправяме на вкус със сол и червен пипер. Захлупваме и задушаваме на умерен огън.

При сервирането сипваме в средата на всяка чиния по топка мамалига и заливаме с готовия гулаш.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало