Кулинарни рецепти » Телешко с претрити зеленчуци

 Телешко с претрити зеленчуци

Продукти: (за 6 порции)

• 750 г телешко месо
• 2 глави лук
• 3 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен пащърнак
• 3 картофа
• 1 ябълка
• половин глава захарно цвекло
• 3 домата /или 1 с.л. доматено пюре/
• 1 .ч.ч. вино
• средата на 1 филия стар бял хляб
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, копър
• черен пипер, канела
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме почистеното и нарязано на късчета месо в съд с кипяща вода, към която сме прибавили 1 щипка сол и 2-3 с.л. олио, и варим, докато месото омекне.

Настъргваме на ренде /или смиламе/ лука, морковите, целината, пащърнака, захарното цвекло, картофите и ябълката, заливаме ги с останалото олио и малко вода и варим, докато продуктите се разварят, след което ги претриваме през сито.

Прибавяме виното, дафиновия лист, черния и червения пипер, обелените и настъргани домати /или доматеното пюре/, канелата и натрошения хляб. Разреждаме с гореща вода, подправяме на вкус със сол и лимонов сок и прибавяме свареното месо.

Варим ястието още няколко минути, поръсваме го със ситно нарязани копър и магданоз и го отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало