Продукти: (за 6 порции)
• 750 г телешко месо
• 2 глави лук
• 3 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен пащърнак
• 3 картофа
• 1 ябълка
• половин глава захарно цвекло
• 3 домата /или 1 с.л. доматено пюре/
• 1 .ч.ч. вино
• средата на 1 филия стар бял хляб
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, копър
• черен пипер, канела
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме почистеното и нарязано на късчета месо в съд с кипяща вода, към която сме прибавили 1 щипка сол и 2-3 с.л. олио, и варим, докато месото омекне.
Настъргваме на ренде /или смиламе/ лука, морковите, целината, пащърнака, захарното цвекло, картофите и ябълката, заливаме ги с останалото олио и малко вода и варим, докато продуктите се разварят, след което ги претриваме през сито.
Прибавяме виното, дафиновия лист, черния и червения пипер, обелените и настъргани домати /или доматеното пюре/, канелата и натрошения хляб. Разреждаме с гореща вода, подправяме на вкус със сол и лимонов сок и прибавяме свареното месо.
Варим ястието още няколко минути, поръсваме го със ситно нарязани копър и магданоз и го отстраняваме от огъня.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...