Продукти:
• 500 г телешка кайма
• 1 к.ч. полусварен ориз
• 2 глави лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 2 връзки магданоз
• 4-5 с.л. олио
• 3 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 40 г краве масло
• 1 каф.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата заедно с ориза, настъргания лук, 1 яйце, половин връзка ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Оставяме сместа 30 мин да почива и после оформяме кюфтета с големината на орех.
Отделно пущаме ситно нарязаните кореноплоди във вряща вода и подправяме с черен пипер и сол. Щом сместа заври, пускаме вътре кюфтетата и варим на умерен огън. След 10-15 мин добавяме останалия ситно нарязан магданоз.
Запържваме брашното в сгорещеното олио и разреждаме с малко бульон от тенжерата. Сипваме запръжката в ястието и доваряваме на умерен огън.
Накрая отстраняваме от огъня и застройваме с останалите яйца, разбити в киселото мляко. При поднасяме поливаме всяка порция с разтопено масло, в което сме запържили червения пипер.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...