Кулинарни рецепти » Телешки кюфтета – магданозлия

 Телешки кюфтета – магданозлия

Продукти:

• 500 г телешка кайма
• 1 к.ч. полусварен ориз
• 2 глави лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 2 връзки магданоз
• 4-5 с.л. олио
• 3 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 40 г краве масло
• 1 каф.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Омесваме каймата заедно с ориза, настъргания лук, 1 яйце, половин връзка ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Оставяме сместа 30 мин да почива и после оформяме кюфтета с големината на орех.

Отделно пущаме ситно нарязаните кореноплоди във вряща вода и подправяме с черен пипер и сол. Щом сместа заври, пускаме вътре кюфтетата и варим на умерен огън. След 10-15 мин добавяме останалия ситно нарязан магданоз.

Запържваме брашното в сгорещеното олио и разреждаме с малко бульон от тенжерата. Сипваме запръжката в ястието и доваряваме на умерен огън.

Накрая отстраняваме от огъня и застройваме с останалите яйца, разбити в киселото мляко. При поднасяме поливаме всяка порция с разтопено масло, в което сме запържили червения пипер.

Автор: Стоянка Русева

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало